DAVID HAYE îi poate promova pe cei ca Joe Joyce sub steagul Hayemaker Ringstar, dar fostul campion mondial la două categorii de greutate nu a renunțat încă la cariera lui din ring.

Haye, care împlinește 37 de ani luna viitoare, a dezvăluit că revenirea lui în acțiune va avea loc în curând. „Voi lupta înainte de sfârșitul anului – categoric”, a confirmat Haye.

Este de înțeles că fostul rege al Campionatelor Mondiale Unificate și deținător al titlului la categoria grea în WBA a fost reținut în a vorbi despre propria sa carieră de lupte la conferința de presă ținută pentru a anunța că și-a asumat responsabilitatea debutului în profesionism al lui Joyce. În schimb, luptătorul, originar din Berdmonsey, a fost încântat să elogieze potențialul lui Joyce, lăudând, în același timp, durabilitatea viitorului adversar al lui Joe, Ian Lewison.

„Joe are tot ce îi trebuie pentru a fi cel mai bun de pe planetă la categoria grea”, a spus Haye. Este poreclit „Juggernaut”, pentru că nu se dă bătut.”

Când a fost întrebat ce ar urma pentru Joyce, dacă londonezul înalt de 201 cm trece de Lewinson, Haye a răspuns: „Trebuie să începem să ne uităm la foștii campioni. Trebuie să ne uităm la luptători din America și Europa. Mă gândesc la titluri din Commonwealth și titluri britanice.

Nu vreau să încep să generez ambiții nerealiste, dar a concura pentru titlul mondial în mai puțin de zece meciuri este o posibilitate cu foarte mari șanse de a deveni realitate pentru Joe.”