Finalizându-și antrenamentele în superbul oraș-stațiune Torrevieja din Spania, Prima doamnă a boxului, CECILIA BRAEKHUS, (30-0-0, 6 KO-uri), se pregătește pentru cea mai dificilă luptă din cariera sa de 10 ani la profesioniști, împotriva campioanei mondiale WBC Junior la categoria semimijlocie, ERICA ‘La Pantera’ FARIAS, (24-1-0, 10 KO-uri), ce va avea loc vineri, 9 iunie, la Bergenhus Fortress – Koengen, în Bergen, Norvegia.

Petrecându-și copilăria în Bergen, Braekhus, recunoscută fără excepție ca luptătoarea #1 Pound-for-Pound din lume, își va apăra titlurile mondiale WBC/WBA/IBF/WBO/IBO la categoria semimijlocie, în fața unei mulțimi numeroase, peste 15.000 de fani fiind așteptați în tribune.

Ca urmare a interdicției practicării boxului profesionist în Norvegia în ultimele decenii, interdicție în ridicarea căreia Braekhus a jucat un rol important, ea și-a apărat titlurile de două ori în țara sa natală.

Pe 1 octombrie 2016, Braekhus a făcut-o knock-out pe Anne Sophie Mathis în runda a doua, în fața unei arene plină ochi, pe The Spectrum în Oslo, Norvegia. Cel mai recent, ea a câștigat prin decizie unanimă un meci de 10 runde în fața Klarei Svensson, pe aceeași arenă, pe 24 februarie 2017.

Vorbind cu presa de la locul său de antrenament din Spania, Braekhus a declarat: „Această tabără de antrenament a fost minunată alături de Johnathon [Banks], aceasta este cea de-a patra luptă împreună și învăț, în continuare, o mulțime de lucruri de la el.”

„În ultimele trei meciuri, am devenit o luptătoare mult mai agresivă și lui îi datorez asta, un stil de luptă mai american și specific zonei Detroit.”

„Erica Farias este cea mai puternică adversară din cariera mea. Ea vine din divizia semimijlocie la juniori, unde este campioană WBC și una dintre cele mai bune luptătoare din divizie.”

„Știu că Farias își dorește toate centurile mele și sunt pregătită pentru această provocare. Aceasta este cu adevărat revenirea mea acasă, căci am locuit în Bergen de la vârsta de doi ani și ne așteptăm la un public uriaș, de aproximativ 15.000 de fani. În niciun caz nu voi fi nepregătită.”